Met een soepele slang kunnen we led neon letters in iedere vorm buigen. Door onze jarenlange ervaring met de productie van neon glas letters weten we precies waaraan een klassiek neon sign moet voldoen. Daarom kunnen we met de flexibele lichtgevende led slang de sfeer en uitstraling van neon oproepen. 

led neon letters

Toepassing

Bij alle led neon letters gaat het eigenlijk om een binnentoepassing. Bij een buitentoepassing is de invloed van vocht en grote warmte wisselingen van dien aard dat een garantie van meer dan 1 jaar niet te geven is. Het led systeem verouderd in hoog tempo en van de originele lichtopbrengst blijft weinig over. Om die reden vinden we het product niet geschikt voor een buiten toepassing. 

De sfeer van neon komt binnen ook het best tot haar recht. De klassieke contouren kunnen ook prima met flexibel neon led worden gecreëerd. Denk hierbij niet alleen aan letters maar ook aan vormen of figuren. Figuren als Mickey Mouse en vormen als hartjes of logo delen.

led neon slang

Product

De slangen voor de led neon letters beschikken over ongeveer 120 ledjes per meter. Dit grote aantal ledjes resulteert in een heldere en egale uitlichting. Bovendien heeft de buigbare flexibele neon slang aan de voorzijde een bolling die lijkt op een klassieke neon buis. 

Voor de volledigheid een aantal specificaties op een rijtje:

  • De slang is buigbaar tot een diameter van 7 cm
  • IP 67, zout en mist proof
  • 50.000 branduren
  • Afmeting Ø 1 cm, lichthoek 120°
  • 12 verschillende kleuren
  • Lichtsterkte per meter: 950 lumen
  • Bestand tegen uv en vergeling
  • 24V en verbruikt maximaal 13 Wat per meter
  • Dimbaar

Led neon letters maken

Waar het buigen van neon ee ambacht en ook een arbeidsintensief werkje is. Is het maken van neon led letters een fluitje van een cent. Wel moet er uiteraard een goede tekening gemaakt worden. Met al onze neon ervaring is het maken van een tekening gesneden koek. Vanuit deze werktekening kunnen we een mooie contour gesneden onder plaat maken. Een onderplaat voorzien van een geul waar de led neon letters precies invallen. Op deze manier krijgs het sign de uitstraling van een doosletter.

Verschil led en neon

Led en neon zijn twee verschillende producten en zijn daarom ook niet één op één te vergelijken. Maar wanneer led neon letters vakkundig worden geproduceerd kunnen het super stijlvolle letters worden. Veel meer dan even een lichtslang op een plaatje plakken.

verschillen LED NEON
stroom 24V hoogspanning
kosten gemiddeld hoog
levertijd 2 weken 4 weken
lichtopbrengst gemiddeld hoog
breekbaar nee ja
retro nee ja
toepassing binnen buiten en binnen

Wij zorgen ervoor dat de led slag één geheel vormt met de achterplaat. Het resultaat is een dunne sierlijke letter. Schrijfletters lenen zich het best voor dit product.  

Led neon letters bestellen

Ben je geïnteresseerd vraag gerust een offerte aan, maar vergeet niet jouw logo in vector bestand toe te voegen. Vector bestanden zijn meestal een eps, ai of soms ook een pdf bestand.

VRAAG HIER EEN OFFERTE AAN

Ook kun je een kijkje neem op onze bestelsite, waar je lichtreclame producten kunt samenstellen en waar ook gelijk jouw prijs zichtbaar wordt.

HOMEPAGE