Prijzen checken – Samenstellen – Bestellen

Letters met verlichting staan in de lichtreclame bekent als led verlichte letters. Een andere veel gebruikte benaming is doosletters en dan uiteraard met een verlichtingsbron. Tegenwoordig meestal led verlichting, maar een neon verlichting is ook goed mogelijk.

De verlichting in de letters schijnt naar voren of naar achteren. Naar voren noemen we directe verlichting en verlichting naar achteren indirecte verlichting. Ook in de lichtreclame rukt het Engels op. Dus front lit en back lit zijn ook steeds meer gehoorde benamingen. Net als box letters.

(Doos)letters met verlichting

De letters bestaan meestal uit twee delen, een onderdeel en een afneembaar bovendeel. Vandaar dus de naam doosletters. We hebben op de site een mooi en duidelijk overzicht gemaakt van hoe de letters worden opgebouwd:

1. Letters met verlichting naar voren: Front Lit

letters met verlichting naar voren

2. Letters met verlichting naar achteren: Back Lit

letters met verlichting naar achteren

Op deze pagina’s kun je d.m.v. een 360º productpresentatie de letters met verlichting van alle kanten bekijken en kun je ervaren hoe de letters zijn opgebouwd. De productrotaties geven zowel een dag als een nacht expressie weer. Samen met een aantal praktijkvoorbeelden krijg je een uniek overzicht van de mogelijkheden.

Alle letters worden individueel en op maat gemaakt. In de vorm van het lettertype uit jouw logo en/of in de vorm van het door jouw gevoerde beeldmerk. De lichtreclame bestaat dus eigenlijk uit allemaal individuele en in de vorm van letters of logo’s gemaakte lichtbakjes.

Type verlichting

Tien jaar geleden werden veel letters nog uitgelicht met TL, PL of neon verlichting. Tegenwoordig voorzien we de meeste letters van led modules. De modules hebben in de afgelopen jaren een gigantische kwaliteitssprong gemaakt. Zowel in levensduur als in lichtkwaliteit. De led’s kunnen makkelijk een warm wit licht van ca. 3000 Kelvin generen.

Ook qua levensduur kunnen de modules inmiddels wedijveren met een goede neon reclame gemaakt volgens de suspensie methode. Deugdelijke led modules branden in de Nederlandse omstandigheden makkelijk 5 jaar. Met een verplichte resterende lichtopbrengst van minimaal 70% van de beginsterkte. 

Met een brede range aan led modules kunnen we diverse toepassingen verzorgen. Van brede letters tot smalle letters en van diepe tot platte letters.

Voor letters van 3 cm diep.

led voor tot 30 mm diep

28 lumen – 5 jaar garante – IP66 – Kleur 7600 kelvin

Voor letters tussen de 5 en 8 cm diep.

80 lumen – 5 jaar garante – IP67 – Kleur 3000 en 6500 kelvin

Voor letters van 12 cm diep.

letters van 12 cm diep

105 lumen – 5 jaar garante – IP67 – Kleur 6500 kelvin

Letters met verlichting die opvallen

Letters met verlichting geven jouw bedrijf of winkel de juiste uitstraling. Omdat jouw huisstijl naar vorm is gepersonaliseerd kun je je optimaal onderscheiden.

Samenstellen