Reclameborden voor buiten gebruik moeten in ieder geval eigenschappen hebben die tegen alle weersinvloeden bestand zijn. Dan gaat het om twee componenten, namelijk het bord zelf en de opdruk.

De meest gebruikte materialen voor buitengebruik reclameborden zijn:

 1. dibond
 2. acrylaat

De meest gebruikte technieken voor het printen voor reclameborden voor buiten zijn:

 1. uv-printen
 2. solvent-printen

Eerst bespreken het materiaal van de borden en daarna de gebruikelijke print technieken.

     1. Dibond reclameborden voor buiten gebruik

De platen zijn bekend geworden onder de merknaam Dibond. Dibond is een licht en sterk reclamebord, maatvast en ideaal voor een buitentoepassing. De plaat is opgebouwd uit twee laagjes aluminium met daartussen een PE kern, daarom wordt het ook wel een sandwich plaat genoemd. De PE kern wordt onder hoge druk met het aluminium verlijmd. Het aluminium wordt voorzien van een polyester coating en heeft meestal aan één kant een hoogglans finish en een matte finish aan de andere zijde.

Voordelen van dibond reclameborden voor buiten gebruik:

 • Licht en makkelijk te verwerken
 • Iedere bewerking is mogelijk, zoals kanten en walsen
 • 100% recyclebaar 
 • Vlak en heel stijf
 • Brandvertragend
 • Finish in: glans, mat, spiegel en verschillende geborstelde uitvoeringen
reclameborden voor buiten

De platen komen in verschillende afmetingen, van 200 x 100 cm tot wel 400 x 200 cm en in diktes van 1 tot 6 mm. De 6 mm versie is bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld sportvelden.

Behalve als reclamebord zetten we het materiaal ook in voor de achterwanden van lichtbakken waar ze zorgen voor een prima lichtreflectie.

     2.Acrylaat reclameborden voor buiten gebruik

Acrylaat is een kunststof dat we ook kennen onder de merknaam Perspex. Behalve voor lichtbakplaten gebruiken we voor reclameborden de transparante versie in 6 of 8 mm dik. Voor lichtbakken wordt een opaal witte uitvoering gebruikt in 3 of 4 mm dikte.

Waar dibond voor elke toepassing kan worden ingezet is een acrylaat reclamebord bij uitstek geschikt wanneer een hogere uitstraling gewenst is. Zoals bij deurborden of gevelborden. Omdat we op de achterzijde van het materiaal printen zorgt de dikte van het acrylaat voor een fantastische diepte werking. Ook de gepolijste rand van het acrylaat zorgt voor een luxe uitstraling.

Voordelen van acrylaat reclameborden voor buiten gebruik:

 • Luxe uitstraling
 • Randen polijsten
 • 100% recyclebaar
acrylaat perspex reclameborden

Printen van reclameborden voor buiten

     1. uv-printen

Een uv-printer brengt de inkt rechtstreeks op het plaatmateriaal aan, er is dus geen zelfklevende folie nodig om de print op het materiaal te plakken. De uv-inkt hecht uitstekend aan het materiaal en vormt als het ware een harde plastic laag die na de uitharding keihard wordt. De uitharding van de inkten gebeurd door uv-lampen. De opdruk kan voor extra bescherming worden afgewerkt met een transparant laminaat.

     2. solvent-printen

Een solvent-printer print uiteraard ook rechtstreeks op materiaal, maar de droging van de inkten vindt plaats door warmte. Door de verwarming verdwijnen de oplosmiddelen uit de inkten. Daarom is deze methode geschikter om op dunne materialen zoals zelfklevende folie te printen. De dunne zelfklevende folie laat zich eenvoudig verwarmen, dit in tegenstelling tot de veel dikkere reclameborden. De solvent inkten zijn krasgevoelig en moeten daarom zeer zeker gelamineerd worden. Na het lamineren  kan de zelfklevende folie op het reclamebord worden geplakt.

Voor het printen van reclameborden voor buiten hebben gekozen voor uv-printen, omdat dit meest efficiënte en kosteneffectieve methode is. Wel moet een printbedrijf veel volume genereren, omdat uv-printers kostbaar zijn en een hoge output hebben. Een ander groot voordeel is dat uv-printen veel milieuvriendelijker is; geen oplosmiddelen en geen zelfklevende pvc drager.

Zoek je meer informatie of prijzen, ga dan naar:

RECLAMEBORDEN