Back Lit doosletters bestaan uit 2 delen.

We maken de letters uit 2 delen, zodat de ingebouwde leds hun warmte goed kwijt kunnen.

back lit letter dagwaarde
back lit letter nachtwaarde
ingieten-led

Een goedkoop alternatief is de leds ingieten met hars, maar de leds kunnen hierdoor hun warmte niet kwijt en zullen snel (al binnen een jaar) verouderen. Dit resulteert vaak in een verval tot ver onder 70% van de originele lichtopbrengst (volgens het NMI is een product defect wanneer het onder de 70% uitkomt). De lichtopbrengst bepaald uiteindelijk de garantie en niet de branduren. De ingegoten leds blijven waarschijnlijk ook tot wel 50.000 uur branden, maar wel met een vlekkerige en zwakke uitlichting.
Ons systeem geeft daarom niet alleen garantie op de branduren, maar ook op de lichtopbrengst. Een garantie zonder valkuilen.

Led modules en stok dikte.

Hoewel we kleine led modules van 1 cm gebruiken resulteert dit in letters met een minimale stokdikte van 2,5 cm. Geen probleem voor mooie en functionele lichtreclames. Want letters met een stokdite van ca. 1 cm overstralen zichzelf en zijn daardoor slecht of niet leesbaar.

De led modules die we gebruiken zijn 1,5 x 1 cm. Data sheet kun je hier downloaden.

led-module-chiplite

Bovenste deel van de letter.

buitenkant

voorkant back lit letter

binnenkant

achterzijde van de bovenkant

De letters of logo delen worden gefreesd uit 2 cm dik kunststof. Standaard uit wit of zwart kunststof, een andere kleur wordt gespoten. De achterkant van de letter wordt deels uitgekamerd om ruimte te maken voor de led modules.

Onderste deel van de letter.

binnenkant

onderste deel back lit

buitenkant

onderkant back lit

Dit deel wordt gefreesd uit 3 mm dik glashelder acrylaat. Incl. kleine gaatjes voor montage op het bovendeel en uiteraard een gaatje voor het lekwater.

Op de achterkant zie je dat we de afstandhouders al hebben voorgemonteerd.

voorste en onderste deel

Hier zijn het voorste en het achterste deel op elkaar geschroefd. De letters zijn prima geschikt voor buitengebruik en klaar voor montage.

Aansluitschema kun je hier downloaden