front-lit-doosletter

FL 1 doosletters

– Led verlichting naar voren
Meest besteld
– 8 cm diep

Samenstellen
fl1+ doosletter verlicht

FL 1+ doosletters

– Led verlichting naar voren
– Met zijkant verlichting
– 8 cm diep

Samenstellen
model BL

BL 1 doosletters

– Led verlichting naar achteren
– Chique uitstraling
– 2,5 cm diep

Samenstellen
back-lit-profiel-3

BL 2 doosletters

– Led verlichting naar achteren
– ook geborsteld alu en goud
– 8 of 12 cm diep

Samenstellen
kermis-letters

Retro & Vintage letters

– Las Vegas letters
– Hollywood letters
– Kermis of Circus letters

Samenstellen

Verlichte LED letters zijn lichtgevende doosletters met een ingebouwde led verlichting. De LED letters maken we in verschillende uitvoeringen en dieptes. In de lichtreclame noemen we deze reclameletters ook wel lichtbakletters, doosletters, lichtletters of reclameletters. De letters en logo’s van ME Print & Sign worden met zorg en liefde in onze werkplaats in Enschede ontworpen en geproduceerd. Door onze 25 jaren ervaring in de lichtreclame hebben we een uniek systeem kunnen ontwikkelen. Één manier om ledletters  naar voren uit te lichten en één manier om ledletters  naar achteren uit te lichten. Zelfs een combinatie van beide is mogelijk. Verlichte led letters met een perfecte uitlichting. Front Lit en Back Lit letters kun je online bestellen bij ME Print & Sign.

 • Super uitstraling
 • 4 uitvoeringen
 • Met 360º filmpjes

Verlichte led letters in de vorm van doosletters

Doosletters worden zo genoemd omdat ze uit 2 delen bestaan; een doos en een deksel. Simpel gezegd zit in de doos de verlichting en het deksel is van acrylaat. Door het acrylaat schijnt de verlichting naar buiten.
Het grote voordeel van deze doosletters, ten opzichte van acrylaat letters met ingegoten led’s, is dat bij dit systeem de led’s nooit te warm worden en bij een eventuele storing eenvoudig vervangen kunnen worden. Led’s die te warm worden verouderen namelijk in snel tempo. En het grote voordeel ten opzichte van de traditionele aluminium doosletters is de platte en elegante uitvoering.

Twee soorten verlichte led letters

Verlichte letters kunnen we onderverdelen in twee methodes van verlichting, led verlicht naar voren of naar achteren.

1. Front Lit: verlichting naar voren

2. Back Lit: verlichting naar achteren (indirecte verlichting)

front lit doosletters

Front Lit

back lit doosletters

Back Lit

Front Lit letters

Deze verlichte doosletters zijn onze meest verkochte lichtletters. De letters hebben een diepte van 4 of 8 cm en bestaan uit een bodem en een kunststof bovendeel. De led letters lichten uit naar voren, zodat de hele oppervlakte van de letters verlicht wordt. Het unieke aan sommige uitvoeringen is dat de letters ook via de zijkanten wit licht (strooilicht) doorlaten. Deze ondersteuning van wit licht is niet alleen fraai, maar biedt daarnaast de mogelijkheid dat ook donkere letters probleemloos worden uitgelicht door het steuntje in de rug van het witte strooilicht.

Voor specificaties Front Lit letters klik hier.

Back Lit letters

Dit zijn verlichte ledletters die het licht naar achteren uitstralen, de zogenaamde indirecte verlichting. De letters maken we in hoogtes tussen de 15 en 150 cm en met een diepte van 2,3 cm. Het voorste deel is van kunststof en is lichtdicht. Het achterdeel is van lichtdoorlatend kunststof en straalt het led licht naar achteren uit. De letters komen door de lichtweerkaatsing in een mooie gloed van licht te staan.

Voor specificaties Back Lit letters klik hier.

 • Een ideale manier om een luxe  en ingetogen uitstraling te creëren.

Overzicht

Letters Front Lit Letters Back Lit Lichtbakken Onverlichte letters
attentiewaarde + + + + + + + + + + + + + +
uitstraling + + + + + + + + + + + + + + +
aanschafwaarde hoog hoog laag laag
vorm vrij vrij vast vrij
levertijd 3 weken 3 weken 1 week 1 week
verlichting led led led geen

Voordelen verlichte led letters

 1. Led letters verhogen jouw zichtbaarheid
  De belangrijkste reden dat bedrijven voor led letters kiezen is dat de letters er mooi en professioneel uitzien. Wanneer potentiële klanten jouw naam in mooi vormgegeven letters zien zullen ze jouw naam herkennen en je uiteindelijk opzoeken. Kortom, doosletters geven een perfecte eerste indruk. Met andere woorden; een goed marketing instrument om de interesse in jouw bedrijf of winkel te verhogen.
 2. Led letters verhogen jouw merkbekendheid
  Probeer je te besparen op de marketinguitgaven? Denk dan aan een investering in doosletters. Ledletters zijn een goed medium om jouw merknaam en identiteit te communiceren met bezoekers en voorbijgangers. Een goede lichtreclame heeft duizenden oogcontacten op een dag en iedere dag opnieuw. In tegenstelling tot adverteren is een uitgave in een goede gevelreclame een éénmalige uitgave en heeft een langdurige impact.
 3. Flexibel ontwerp
  Met doosletters kun je eigenlijk al jouw ontwerpen vormgeven. Je hebt een vrije keus in
  – Vorm
  – Kleur
  – Afmeting
  – Uitvoering
  (Je enige beperking kunnen de plaatselijke vergunningen, richtlijnen of verordeningen zijn)
 4. Led letters zijn duurzaam en hebben een lange levensduur
  Led letters worden gemaakt uit aluminium en acrylaat. Beide materialen zijn prima bestand tegen alle weersomstandigheden en temperaturen. Daarnaast zijn het ook betaalbare materialen die weinig onderhoud nodig hebben. Reparaties zullen niet veel voorkomen. Bovenstaand geldt ook voor de verlichting omdat led verlichting niet kostbaar is en lang mee gaat.

Verschillende types Front Lit & Back Lit Letters

In de lichtreclame wordt traditioneel gesproken over doosletters en deze worden weer onderverdeeld in profielen. Zelfs wanneer je werkzaam bent in de sign is het een amper te begrijpen systeem, zeker omdat het onderling niet uniform is. Onderstaand toch maar even een aantal veel voorkomende profielen:
– Doosletters profiel 1: onverlicht
– Doosletters profiel 2: voor opliggende neon
– Doosletters profiel 3: voor indirecte verlichting, back lit
– Doosletters profiel 4, 5, 6 en 7: allemaal verschillende vormen van Front Lit letters

Omdat door de voortschrijdende techniek en onze innovatieve inslag de term doosletters de lading niet meer dekt hebben we gekozen voor een andere indeling.

Voorbeeld voortschrijdende techniek:
– Kleine breed stralende leds die van dichtbij een oppervlak egaal kunnen verlichten. Dieptes van 3 tot 5 cm zijn nu mogelijk.

Voorbeeld innovatie:
– De letters worden opgebouwd uit lagen kunststof, in plaats van zijkanten te gebruiken die aan de achterplaten worden gelast.

Onze indeling:

 • Front Lit
  FL 1: een standaard front lit letter. Vergelijkbaar met profiel 5
  FL 1+: een front lit letter die ook naar de zijkanten licht uitstraalt
 • Back Lit
  BL 1: een standaard back lit letter. Vergelijkbaar met profiel 3

Model: FL 1 FL 1+ BL 1
hoogte 20 – 150 cm 20 – 100 cm 15 – 100 cm
uitlichting
 • voor
 • voor
 • zijkant
 • achter
diepte 5 tot 8 cm 5 tot 8 cm 2,5 cm
prijs voor hoogte 40 cm € 95 € 108 € 80

Prijs verlichte letters

Door onze lage prijsstelling hebben we wellicht meer uit te leggen dan aanbieders met een hogere prijs. Een hogere prijs die veelal gerechtvaardigd wordt door de mededeling “hoogwaardige kwaliteit”,  wat dat ook wezen mag… Hierbij onze werkwijze, materialen en garanties op een rijtje:

 • Volledig eigen productie
 • Gepoedercoat en/of folie wrap: 7 jaar garantie
 • Acrylaat van het merk Perspex ®
 • Led’s + module: meer dan 70% lichtopbrengst na 5 jaar. Let op,  het ledje blijft wel langer branden dan 15 jaar maar beneden de 70% lichtopbrengst is het volgens het Nederlandse Meetinstituut dan stuk.
 • Meanwell ® voeding: 2 jaar garantie
 • Bedrading: 1,5 mm uv-beschermde kabels

Kortom een top product voor een prima prijs! Garanties van 10 jaar zijn echt niet bijster geloofwaardig. Bij ME Print & Sign vertellen we je een eerlijk en realistisch verhaal dat gebaseerd is op de Noord Europese omstandigheden en zeker niet op de ideale laboratorium omstandigheden.

Montage led letters

We kunnen de verlichte led letters gemonteerd op een frame aanleveren. Nu is de gehele installatie als het ware plug and play. Je kunt eventueel de lichtreclame zelf monteren of besluiten gebruik te maken van onze montageservice.

Voor montage tutorial Front Lit letters klik hier.

Voor montage tutorial Back Lit letters klik hier.

Nieuw: retro & vintage letters

Met retro vintage letters creëer je de sfeer van de sixties & seventies. De verlichte letters worden uitgevoerd met een ledverlichting in een retro kermiskapje. De retro vintage letters worden veel gebruikt voor bioscopen, food trucks, casino’s, vintage winkels en horeca. De letters hebben een Las Vegas – Hollywood look en zijn ook geschikt voor buitengebruik.
We hebben een aantal lettertypen voor je geselecteerd waarbij de bulb verlichting prima uit de verf komt. Maar je kunt uiteraard de tekst volledig personaliseren in ieder gewenst ontwerp. Houd wel rekening met het ontwerp. De retro vintage letters moeten breed genoeg zijn voor de bolletjes die een diameter van 4 cm hebben. Letters met een stokdikte van ongeveer 8 cm zijn ideaal.  Daarom hebben we een letterhoogte van minimaal 35 cm. Op speciaal verzoek kunnen we een gloeilamp versie maken, maar deze is alleen voor binnen gebruik.

bulb-letters

Productie doosletters

Productie Front Lit Doosletters

Productie Back Lit Doosletters